Het laatste studentennieuws | AmigoAmigo: De beste kortingen voor studenten in Amsterdam

Het laatste studentennieuws

Jongeren massaal aan harddrugs bij ADE

AMSTERDAM, 21-10-2015 – Meer dan de helft (52 procent) van de hoogopgeleide jongeren gebruikte harddrugs tijdens het Amsterdam Dance Event. Dit blijkt uit een onderzoek van AmigoAmigo – een online studentenplatform - dat is uitgevoerd onder 1012 jongeren uit de Randstad.  

 

Eén op de drie jongeren die ADE heeft bezocht heeft XTC pillen geslikt. Daarmee is XTC veruit de populairste partydrug onder jongeren. Zorgwekkend is dat 68 procent van deze groep jongeren de pillen niet lieten testen op schadelijke stoffen bij de desbetreffende punten. Wat verder opvalt is dat juist de hoger opgeleide jongeren meer drugs gebruiken. Meer dan de helft van de hoogopgeleide (WO/HBO) jongeren gebruikten drugs in tegenstelling tot 40 procent van de MBO’ers. De opkomende partydrug: ‘’MDMA’’ werd door één op de acht jongeren gebruikt. Uit de enquête bleek verder dat het aantal mannen dat drugs heeft gebruik bij het ADE 34 procent hoger ligt dan het aantal vrouwen. Gemiddeld werd er €18,40 aan drugs uitgegeven door de jongeren.

 

AmigoAmigo keurt het gebruik van drugs af maar begrijpt dat jongeren willen experimenteren. Het advies aan jongeren die in aanraking komen met XTC is om de pillen in ieder geval altijd van te voren te laten testen om te zorgen dat het gebruik zo veilig mogelijk gaat.